kantrium.com | E-Norway.ru | HELFI.ru | MySuomi.com

Displazija kukova kod psa

Medicina i tehnologija napreduju neverovatnom brzinom i ostajemo bez daha pred novim mogućnostima. Ugradnja veštačkog kuka kod ljudi je rutinska operacija, ali da li znate da se veštački kuk ugrađuje i kod pasa? Tokom usavršavanja na Univerzitetu u Barseloni prisustvovao sam na 15 operacija ove vrste za samo mesec dana. Svi su rađeni kod pasa koji su bolovali od različitih oblika displazije kuka.

Pročitaj ceo članak

Poremećaji u razvoju kostnog sistema mladih pasa

O displaziji kukova kod pasa se jako mnogo zna; većina odgajivača i vlasnika koji uzgajaju rase sklonim ovom naslednom poremećaju je dobro upućena u izgled kliničke slike, dijagnostiku, terapiju i implikacije na budući uzgoj pasa sa ovim poremećajem. Postoji još nekoliko oboljenja lokomotornog sistema koji se mogu javiti kod mladih pasa u razvoju.

Pročitaj ceo članak

Ukočenost, hramanje, bol i artritis

Ukočenost, hramanje i bol su najčešći simptomi koje primetite kod vašeg kućnog ljubimca koji pati od artritisa. Artritis je zapaljenje zgloba, ali se isti termin koristi za objašnjavanje velikog broja različitih patoloških procesa. Tako je osteoartritis najčešća forma bolesti kod pasa, dok se kod mačaka retko pojavljuje.

Pročitaj ceo članak