kantrium.com | E-Norway.ru | HELFI.ru | MySuomi.com

Saznajte sve o PIROPLAZMOZI!

Piroplazmoza je bolest čiji je prenosnik krpelj. S obzirom na to da se radi o podmukloj bolesti, neophodno je precizno ukazati na koji način se ona manifestuje. Takođe, važno je napomenuti da se simptomi moraju dobro upoznati, jer na taj način vlasnici mogu spasiti život svom psu. Prethodno navedeno posebno akcentujemo, jer je zabeležen veliki procenat smrtnosti kada je ova bolest u pitanju, zbog toga što vlasnici ne prepozanju simptome i ne dovedu svoje ljubimce na vreme.

Pročitaj ceo članak

Trudnoća i porođaj mačke

Mačke postaju polno zrele između šestog i devetog meseca. Međutim, pojedine rase sazrevaju ranije, te mogu dobiti prvo teranje već sa četiri meseca. Sezona parenja kod mačaka traje od marta do septembra, a tokom tog perioda ženke imaju nekoliko teranja. Tri sedmice nakon parenja, mačka će početi da ispoljava prve fizičke znake graviditeta, kao što su zaobljen stomak, povećan apetit, pojačana želja za maženjem sa vlasnicima, itd. Trudnoća se potvrđuje rendgenskim snimanjem nakon treće nedelje, kada se utvrđuje i tačan broj mačića.

Pročitaj ceo članak

Estetska hirurgija potreba ili hir?

Priče o estetskim hirurškim zahvatima koji se izvode na ljudima svakodnevno pune novinske stranice; ova grana hirurgije spada među one koje se najbrže razvijaju, i praćena je brojnim etičkim i moralnim pitanjima. Ali šta je sa estetskom hirurgijom kod životinja?

Pročitaj ceo članak